Búrka v Nemecku zranila troch ľudí a narušila dopravu

Najmenej troch zranených si vyžiadala búrka sprevádzaná víchricou, ktorá sa v noci z nedele na pondelok prehnala cez severozápad Nemecka.

30.03.2015 12:07
debata

Počasie skomplikovalo dopravu na severe krajiny, problémy sú podľa televízie ARD predovšetkým na železnici. Podľa meteorológov v pondelok popoludní búrka zasiahne aj severovýchod krajiny.

Vo Steinfurte v blízkosti hraníc s Holandskom boli ľahko zranení dvaja ľudia, keď na ich auto spadol strom vyvrátený víchricou. Spadnutý strom zranil aj jedného vodiča v Kolíne nad Rýnom. V Düsseldorfe víchrica strhla stenu domu a pri Duisburgu strechu, v týchto prípadoch ale nikto zranený nebol.

Polámané stromy na železničných tratiach stŕhali elektrické vedenie. V pondelok ráno kvôli nim boli mimo prevádzky vysokorýchlostné trate z Hamburgu do Hannoveru a z Berlína do Wolfsburgu, vlaky sa na ne vrátili až po 10:00 SELČ. V Severnom Porýní-Vestfálsku narušila búrka prevádzku na využívanej miestnej železnici v okolí Düsseldorfu, čo postihlo stovky ľudí dochádzajúcich do práce.

Popoludní by búrka mala zasiahnuť severovýchod Nemecka. Meteorológovia vydali varovanie pred víchricou predovšetkým pre Brandenbursko a Sasko.

debata chyba