Šéfovia Lufthansy a Germanwings prídu do Álp

Šéfovia leteckých spoločností Lufhansa a jej nízkonákladovej pobočky Germanwings v stredu prídu do francúzskej časti Álp, kde minulý týždeň havaroval ich stroj so 150 ľuďmi na palube.

01.04.2015 07:39
debata (3)

Vedenie spoločností potvrdilo, že šéf Lufthansy Carsten Spohr a šéf Germanwings Thomas Winkelmann prídu do francúzskej obce Seyne v stredu ráno. Cieľom je inšpekcia záchrannej operácie a zároveň uctenie si pamiatky obetí nešťastia.

Lietadlo nemeckých nízkonákladových aerolínií Germanwings minulý utorok narazilo do vysokohorského úbočia na juhovýchode Francúzska. Na palube stroja Airbus A320 smerujúceho z Barcelony do Düsseldorfu bolo 144 cestujúcich a šesť členov posádky, z ktorých nehodu nikto neprežil.

Francúzska prokuratúra na základe zvukového záznamu vyjadrila presvedčenie, že druhý pilot počas letu vymkol kolegu mimo pilotnej kabíny a s lietadlom niekoľko minút úmyselne klesal, až kým nenarazilo do zeme. Prokuratúra v Düsseldorfe, kde 27-ročný Lubitz žil, v pondelok potvrdila, že v minulosti prejavoval samovražedné sklony.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #lietadlo #Lufthansa #Germanwings