Poľský kňaz pustil žiakom video islamistov s vraždením kresťanov

Brutálne video, na ktorom teroristi z organizácie Islamský štát (IS) vraždia 21 egyptských kresťanov, pustil v Poľsku kňaz študentom gymnázia počas hodiny náboženstva.

01.04.2015 20:28
debata (26)

Vyslúžil si za to napomenutie od vedenia školy i od svojich nadriadených v katolíckej cirkvi, informuje v stredu spravodajská televízia TVN24.

Nahrávku, na ktorú sa minulý týždeň pozreli študenti prvého ročníka jedného z gymnázií v Štetíne, na internete zverejnili bojovníci IŠ. Masaker sa stal vo februári v Líbyi. Maskovaní muži vedú egyptských koptov v oranžových kombinézach a následne im nožom odrežú hlavy. Kňaz gymnazistom pustil necenzurovanú verziu videa, na ktorej sú vidieť odrezané hlavy a more zafarbené krvou. Po sťažnostiach niektorých z rodičov musel kňaz na „koberček“ na riaditeľstvo školy. Tam vraj vysvetľoval, že video posilní vyučovanie na tému „mučeníckej smrti“.

Jedna zo študentiek sa ale kňaza zastala. Tvrdí, že študentov upozornil, že video je brutálne a že tí, kto sa na neho nechceli pozerať, mohli odísť.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #kňaz #Islamský štát