Novodobý stroskotanec: Američan prežil na otvorenom mori dlhé týždne

Viac ako dva mesiace pil dažďovú vodu a jedol surové ryby, kým sa konečne na obzore objavila záchrana. Americký jachtár, ktorého na nepojazdnej lodi hnali morské prúdy a vietor preč od východného pobrežia Spojených štátov, vo štvrtok po 66 dňoch sa mohol opäť stretnúť so svojimi blízkymi.

03.04.2015 08:57
Louis Jordan Foto: ,
Louis Jordan (druhý zľava) je napriek dlhým týždňom na otvorenom mori bez pitnej vody a stravy až na drobné zranenie v poriadku.
debata (12)

Muža zachránila nákladná loď, ktorá náhodou plávala okolo. Muž je podľa televízie CNN v dobrom stave.

Louist Jordan (37) vyplával koncom januára na krátky rybársky výlet na desať metrov dlhej jachte Angel do pobrežných vôd štátu Južná Karolína. Nasledujúci deň jeho rodina nahlásila pobrežnej stráži, že sa nevrátil. Pátranie však neviedlo k žiadnemu výsledku a s jachtárom sa nepodarilo nadviazať žiadny kontakt.

Objavila ho až tento týždeň nemecká nákladná loď na mieste, ktoré je od pobrežia Severnej Karolíny vzdialené 320 kilometrov, teda takmer tisíc kilometrov od miesta, z ktorého vyplával. Kapitánovi lode vraj povedal, že sa jachta pokazila a nebol schopný ju opraviť a tak ho more unášalo napospas osudu.

Po Jordana neskôr priletel vrtuľník pobrežnej stráže, ktorý ho vo štvrtok previezol do nemocnice. „Je veľmi dobre stavaný a silný nielen fyzicky, ale i duševne. A do telefónu mi povedal, že sa celý čas modlil,“ povedal Jordanov otec Frank pre televíznu stanicu CNN s tým, že sa jeho syn až na drobné zranenie ramena cíti dobre.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #loď #jachta