Trojročný chlapec zastrelil v USA ročné dieťa, zbraň našiel doma

Trojročný chlapec zastrelil ročné bábätko pištoľou, ktorú v nedeľu našiel v rodinnom dome v Clevelande v americkom štáte Ohio.

13.04.2015 11:28
debata (4)

Podľa polície bola v čase tragédie v dome matka, ktorá však nedokázala nešťastiu zabrániť. Policajti vyšetrujú, kto pištoľ zanechal v dosahu detí, za čo bude možné vzniesť obvinenie.

Chlapec, ktorý žil v dome s matkou a ďalšími dvoma malými deťmi, namieril na dieťa nedostatočne zabezpečenú zbraň a zasiahol ho priamo do tváre. Dieťa bolo prevezené do nemocnice, lekári mu však už nedokázali pomôcť.

„Táto fascinácia zbraňami, ktorú máme nielen v našom meste, ale v celej krajine, musí skončiť. Je to nezmyselne zmarený život,“ povedal novinárom šéf clevelandskej polície Calvin Williams, podľa ktorého môže byť v súvislosti s nešťastím obvinený človek, ktorý zbraň zanechal v dosahu detí.

Podobné tragédie nie sú v USA aj kvôli voľným pravidlám predaja zbraní dlhodobo nijako výnimočné, v posledných rokoch sa štatistiky zhoršujú. Počet incidentov, pri ktorých sa obeťou streľby stávajú malé deti, za posledné desaťročie stúpol takmer o dve tretiny oproti číslam z konca minulého storočia.

Americké nemocnice evidujú každoročne asi 500 detí, ktoré podľahnú strelným zraneniam. Sprísnenie pravidiel regulujúcich držanie zbraní sa kvôli mocnej lobby majiteľov zbraní na federálnej úrovni dlhodobo nedarí.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #vražda #chlapec #zbraň