Islamisti pokračujú v masakre. Natočili ďalšiu masovú popravu kresťanov

Radikáli z Islamského štátu zverejnili na internete video zobrazujúce popravu dvoch skupín etiópskych kresťanov v Líbyi. Spolu zabili 29 mužov. Členov prvej skupiny zastrelili, mužov v druhej skupine bez milosti sťali.

19.04.2015 15:26
debata (11)

Pravosť polhodinového videa nemožno nezávisle overiť, ide však o zábery typické pre Islamský štát a vykazujú podobnosť s jeho predchádzajúcimi videami.

Video zachytáva maskovaného bojovníka, ktorý má najskôr dlhý prejav. Po ňom nasleduje záznam popravy prvej skupiny, ktorých zastrelili. K vražde došlo údajne na juhu Líbye. Druhú hromadnú popravu vykonali na niektorej z pláží na východe Líbye. Svoje obete tam sťali.

Zo záznamu nie je jasné, odkiaľ obete pochádzali. Bojovník Islamského štátu na videu tvrdí, že ide o etiópskych kresťanov.

Koncom marca moslimskí radikáli zverejnili video, na ktorom ich bojovníci stínajú hlavy ôsmim mužom, údajne šiitskym moslimom. Dotyčných mali zabiť v provincii Hamá v centrálnej časti Sýrie.

Posledné dve videá extrémistov, zverejnené v tomto mesiaci, ukazujú následky ničenia historických pamiatok v starovekom meste Nimrúd v Iraku a v severoirackom meste Hatra. Podobným spôsobom Islamský štát postupuje aj na ďalších miestach historického významu na území Iraku a Sýrie, ktoré ovláda.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Líbya #kresťania #Islamskí štát #masová poprava