Žiak strednej školy v Španielsku zabil kušou učiteľa

Žiak strednej školy v barcelonskej štvrti Sant Andreu zabil učiteľa a najmenej štyri ďalšie osoby zranil.

20.04.2015 12:31
debata (4)

Informovali o tom svetové tlačové agentúry. Polícia útočníka zadržala a teraz je vo väzbe, motív jeho činu nie je zatiaľ známy.

Podľa policajného hovorcu útočník zrejme použil kušu, táto informácia však ešte nebola potvrdená. Útočníák mal pri sebe aj nôž.

Ako napísal španielsky server 20minutos.es, študent prišiel neskoro na hodinu, zaklopal na dvere a keď mu učiteľka otvorila dvere, namieril na ňu kušu a vystrelil. Spôsobil jej bližšie nespresnené zranenia.

Podľa svedkov potom namieril zbraň na jednu zo študentiek. Výkriky ostatných privolali učiteľa z vedľajšej triedy. Keď pribehol do triedy, útočník ho strelil do hrude a učiteľ na následky vážnych zranení onedlho nato zomrel.

Následne vraj útočník vošiel do ďalšej triedy, kde napadol iného študenta nožom a vážne ho zranil na hrudi. „Vždy hovoril o zbraniach a o zabíjaní,“ opísal útočníka jeden z jeho spolužiakov.

Španielské médiá informovali, že strelec mal iba 13 rokov. Ani tieto správy zatiaľ vyšetrovatelia nepotvrdili. Učiteľov a študentov zo školy evakuovali.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #streľba