Taliani rozbili pašerácku sieť, organizovali úteky Afričanov do Európy

Talianska polícia rozbila obrovskú sieť pašerákov ľudí, ktorí organizovali cesty utečencov z Afriky do Európy. Zadržali niekoľko osôb, medzi nimi je aj Ermias Ghermay a Medhane Yehdego Redae, ktorí boli považovaní za „najvýznamenjších pašerákov ľudí operujúcich na tzv. líbyjskej trase,“ informovala o tom agentúra ANSA.

20.04.2015 14:23
migranti, Afrika, Taliansko Foto: ,
Len za posledný týždeň preplávalo Stredozemné more a skončilo v Taliansku 10-tisíc ilegálnych utečencov.
debata (6)

Talianski vyšetrovatelia informovali, že niekoľko občanov zo štátov Eritrea, Etiópia, Pobrežie slonoviny a Ghana, ktorí boli do zločineckej organizácie zapojení, mali zo svojej činnosti vysoké zisky. Údajne sa im podarilo do Talianska prepašovať tisícky ich spoluobčanov.

Po občanovi Etiópie Ermiasovi Ghermayovi pátrali talianski policajti už od júla minulého roka. Vyšetrovatelia sa totiž domnievajú, že organizoval prevoz utečencov aj v októbri 2013, keď pri stroskotaní lode zahynulo pri brehoch Lampedusy takmer 400 ľudí.

Zločinecká organizácia operovala v oblasti Palerma, Agrigenta a Katánie a spolupracovala so skupinami činnými v Afrike. Utečencom okrem iného poskytovala aj logistickú pomoc, aby sa mohli dostať z provizórnych prístreškov pre imigrantov a často aj zaibezpečovala ich cestu z Talianska do ďalších krajín, ako sú Nórsko, Nemecko či Švédsko.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #migranti #pašeráci ľudí