Thajsko zatklo 3 ľudí podozrivých z pašovania ľudí

Thajská polícia zadržala v pondelok troch vysokopostavených úradníkov podozrivých z prepojenia na pašovanie, zadržiavanie a požadovanie výkupného od moslimských Rohingyov v tábore v džungli na juhu krajiny pri hraniciach s Malajziou, kde sa koncom minulého týždňa našlo v masovom hrobe 26 tiel.

04.05.2015 12:44
debata

Veliteľ thajskej polície Somjot Pómpanmunk v pondelok uviedol, že podozriví, medzi ktorými je člen obecnej rady a dvaja námestníci starostu dediny, sú pravdepodobne členmi „nadnárodnej zločineckej organizácie“ spolupracujúcej s partnermi z Thajska, Barmy a Malajzie, ktorá v regióne pôsobí už tri či štyri roky.

Desiatky policajtov a dobrovoľníkov v piatok prehľadali tábor, o ktorom sa polícia dozvedela pri výsluchu podozrivého, pričom v piatok našli päť tiel a v sobotu zvyšných 21. Na mieste našli aj troch tínedžerov vo veku 14 až 17 rokov.

V tábore pre asi 200 ľudí sa nachádzalo 40 chatrčí a vyše 20 priestorov upravených na spanie. Podľa muža, ktorý prežil, z tábora odviedli asi 100 Rohingyov len pár dní predtým, ako prišla polícia.

Thajská vláda následne prisľúbila tvrdší boj proti obchodovaniu s ľuďmi ako aj potrestanie zodpovedných.

debata chyba
Viac na túto tému: #Thajsko #podozriví #pašovanie ľudí #zatýkanie