Zeman má v Moskve rokovať s Putinom o ekonomike

Český prezident Miloš Zeman sa počas víkendovej návštevy Moskvy pri príležitosti 70. výročia porážky nacistického Nemecka stretne s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, s ktorým by sa mal viesť rozhovor o predovšetkým ekonomických témach.

05.05.2015 22:29
Miloš Zeman Foto: ,
Český prezident Miloš Zeman.
debata (5)

V utorok o tom informoval spravodajský portál iDNES.cz, podľa ktorého sa „zhruba hodinová dvojstranná schôdzka“ uskutoční v sobotu podvečer.

Zeman má odletieť do Moskvy ešte v piatok popoludní, už dávnejšie však upustil od kritizovaného zámeru zúčastniť sa na slávnostnej vojenskej prehliadke, ktorú vrchní predstavitelia členských štátov EÚ bojkotujú v súvislosti s konfliktom na Ukrajine. V Moskve má namiesto toho naplánované stretnutie so slovenským premiérom Robertom Ficom a podľa portálu ho následne privítajú na slávnostnej recepcii v Kremli.

„Ak sa budú pána prezidenta pýtať, povie svoj názor na situáciu na Ukrajine, kde podporuje predovšetkým dodržiavanie dohody Minsk II,“ citoval vyjadrenie Zemanovho hovorcu Jiřího Ovčáčka na margo iniciatívy, ktorá začiatkom roka viedla k výraznému utlmeniu separatistického konfliktu na východe Ukrajiny.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Miloš Zeman #Vladimir Putin