Nemecká polícia zadržala troch členov siete pašujúcej ľudí

Nemecká polícia v stredu informovala o zadržaní troch ľudí podozrivých z členstva v organizovanej zločineckej skupine pašujúcej ľudí z Afriky do krajín Európskej únie.

06.05.2015 22:17
debata (1)

Z vôd Stredozemného mora bolo v priebehu minulého týždňa zachránených približne sedemtisíc migrantov prevažne z afrických krajín a asi 900 ďalších v ňom v priebehu minulého mesiaca našlo svoju smrť. Všetkých z nich možno označiť za obete pašerákov ľudí.

V rámci zásahu kolínska polícia v stredu v skorých ranných hodinách prehľadala nehnuteľnosti v spolkových krajinách Severné Porýnie-Vestfálsko a Šlezvicko-Holštajnsko, pri ktorých zadržala jedného 22-ročného a dvoch 26-ročných mužov.

„V súlade s aktuálnymi informáciami, existuje dôkaz, že celoeurópska sieť pašerákov priváža utečencov z Afriky na juh Európy po rôznych trasách,“ vyhlásila polícia, pričom nekonkretizovala, ako presne sa títo utečenci do Európy dostávajú.

Dodala však, že po dosiahnutí niektorej z krajín EÚ následne organizovane vlakmi cestujú do Paríža a stadiaľ mikrobusmi do nemeckého Kolína a iných miest, z ktorých môžu ďalej vlakmi pokračovať do škandinávskych krajín. Stredajšie zásahy boli súčasťou policajnej operácie spustenej ešte vlani s cieľom poraziť zločineckú sieť pašujúcu ľudí zo Afriky do Európskej únie.

V dôsledku operácií pašerákov ľudí v minulom roku zo severnej Afriky imigrovalo asi 177-tisíc ľudí cez Taliansko do krajín EÚ a ďalších 43-tisíc sa do nej dostalo prostredníctvom balkánskych krajín. Talianska vláda predpokladá, že do konca tohto kalendárneho roka sa do Talianska zo severnej Afriky cez Stredozemné more pokúsi dostať dohromady až okolo 200-tisíc migrantov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #polícia #pašovanie ľudí