Tornádo na severe Mexika usmrtilo minimálne 10 ľudí

Tornádo, ktoré sa v pondelok prehnalo mestom Ciudad Acuna na severe Mexika, si vyžiadalo minimálne desať životov, desiatky ďalších ľudí sa zranili. Živel poškodil či úplne zničil stovky domov, prevracal autá či dokonca autobus.

25.05.2015 19:57
Mexiko, tornádo Foto: ,
Obyvatelia stojí pred svojimi domami, na ktorých sú poškodené autá po vyčíňaní tornáda v meste Ciudad Acuna.
debata

Hovorkyňa úseku vnútra mexického štátu Coahuila, kde sa zasiahnuté mesto nachádza, Rosario Canová uviedla, že tornádo sa začalo o 6:40 miestneho času (13:40 SELČ) a doposiaľ má 10 potvrdených obetí, pričom je možné, že toto číslo ešte porastie. Príslušné úrady sa teraz snažia odhadnúť rozsah škôd.

Väčšina z mŕtvych sú ľudia, ktorí boli vonku, a nie tí, čo boli vo svojich domovoch," uviedol starosta mesta Evaristo Lenin Pérez, ktorého citovala spravodajská stanica BBC. Mesto Ciudad Acuna má približne 100-tisíc obyvateľov a leží pri hranici s americkým Texasom, oproti mestu Del Rio. So zlým počasím aktuálne zápasia aj viaceré juhoamerické štáty vrátane Texasu. Silné víkendové búrky zničili mnoho domov v texaských mestách Wimberley a San Marcos a tornádo vážne poškodilo bytovú štvrť v meste Houston.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #Tornádo