Texas a Oklahomu zasiahli ničivé povodne, hlásia 17 obetí

Počet obetí prudkých dažďov a záplav v amerických štátoch Texas a Oklahoma stúpol na 17. Počet mŕtvych ešte pravdepodobne vzrastie, keďže niekoľko ľudí je stále nezvestných.

27.05.2015 10:50
Texas, povodne Foto: ,
V meste Houston veľká voda zaplavila ulice. Štáty Texas a Oklahoma zasiahli ničivé povodne.
debata (2)

Voda už zaplavila stovky obcí a zničila alebo poškodila viac než 1000 domov a najmenej 2000 ľudí museli evakuovať do bezpečia. Povodne zasiahli už aj mesto Houston, ktorého ulice sa premenili na rieky. Voda zaliala viac než 1000 automobilov, ktoré stoja opustené na cestách a uliciach.

V pondelok rozvodnená rieka Blanco v centrálnom Texase odniesla chatu s 12 členmi dvoch rodín vrátane malých detí, ktorých sa záchranárom zatiaľ nepodarilo nájsť. Najhoršie postihnuté je turistické mesto Wimberley, ktorým preteká rieka Blanco. Jej hladina vystúpila nad 12 metrov, čo je trikrát viac než normál.

Texaský guvernér Greg Abbot vyhlásil stav ohrozenia v 40 okresoch štátu, čo mu umožňuje čerpať štátne finančné prostriedky na boj s katastrofou a povolať Národnú gardu. Prezident Barack Obama guvernéra uistil, že finančné prostriedky poskytne Texasu aj federálna vláda.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #obete #povodne #Texas #Oklahoma