Lietadlo Malaysia Airlines núdzovo pristálo v Melbourne

Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines v piatok núdzovo pristálo v austrálskom meste Melbourne kvôli problémom s motorom. Informovali o tom austrálske úrady. Letecká spoločnosť Malaysia Airlines stratila vlani dva stroje - v marci sa jej lietadlo s 239 ľuďmi na palube stratilo cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu, o štyri mesiace neskôr zostrelili ďalší jej lietadlo s 298 pasažiermi a členmi posádky nad Ukrajinou.

12.06.2015 09:56
debata

Let číslo 148 odštartoval v piatok o 14:16 miestneho času (6:16 SELČ) z Melbourne do malajzijskej metropoly Kuala Lumpur, za niekoľko minút pilot kvôli technickým problémom požiadal o povolenie na núdzové pristátie. Na palube Airbusu 330 bolo podľa miestnych médií 300 ľudí.

„Pilot požiadal o núdzové pristátie po tom, čo mu prístroje v kokpite ohlásili ‚požiar motora‘,“ citovala agentúra Reuters hovorcu úradu kontroly leteckej dopravy Airservices Australia. „Let MH148 z Melbourne do Kuala Lumpur pristál bez problémov. Nikto nebol zranený,“ uviedla podľa agentúry AP hovorkyňa melbournského letiska Anna Gillettová.

Firmu Malaysia Airlines minulý rok postihli dve katastrofy a tento rok 1. júna spoločnosť oznámila, že „technicky zbankrotovala“. Jej dedičstvo preberie nová spoločnosť, ktorá by mala zachovať existujúce lety. V súčasnosti firma funguje vďaka finančným dotáciám malajzijskej vlády.

Lietadlo, ktoré zmizlo vlani v marci sa doteraz nenašlo, hoci ho pátracie tímy hľadajú na dne oceánu už viac ako rok. Nejasnosti panujú aj okolo prípadu letu MH17. Lietadlo sa vtedy zrútilo na Ukrajine. Z jeho zostrelenia sa navzájom obviňujú ukrajinská armáda na jednej strane a proruskí separatisti a Rusko na strane druhej.

debata chyba
Viac na túto tému: #núdzové pristátie #Malaysia Airlines #Melbourne