Nárast nových prípadov nákazy MERS v Južnej Kórei sa spomalil

Južná Kórea potvrdila v piatok nový prípad nákazy blízkovýchodným respiračným syndrómom (MERS), čím sa celkový počet osôb nakazených týmto ochorením od prepuknutia epidémie v máji zvýšil na 166.

19.06.2015 08:48
Južná Kórea, MERS Foto: ,
Pracovníci nosia na sebe ochranné zariadenie a používajú roztok ako preventívne opatrenie proti šíreniu vírusu MERS v Soule.
debata

Napísala to agentúra Reuters a dodala, že celkové tempo denného nárastu nových prípadov sa spomalilo.

Podľa údajov juhokórejského ministerstva zdravotníctva je počet nových prípadov zaznamenaných počas jedného dňa najnižší od 3. júna.

Ministerstvo ďalej dodalo, že na blízkovýchodný respiračný syndróm zomrel ďalší človek, čím sa tak počet úmrtí zapríčinených týmto ochorením zvýšil na 24.

Ustálenie aktuálneho vývoja epidémie MERS potvrdil na tlačovej konferencii v Soule predstaviteľ rezortu zdravotníctva. Dodal však, že stále treba dávať pozor na možné ďalšie šírenie MERS a kontrolovať prípady z takzvaných nemocníc s „intenzívnym dohľadom“.

Ochorenie MERS prvýkrát identifikovali u ľudí v roku 2012. Spôsobuje ho koronavírus z rovnakého kmeňa, ako je vírus SARS, ktorý v rokoch 2002–2003 vyvolal v Číne smrtiacu epidémiu.

MERS sa vyskytuje väčšinou v Saudskej Arábii, kde má od roku 2012 na svedomí viac ako 400 životov. Zatiaľ naň neexistuje žiadna liečba ani očkovacia látka. Úmrtnosť u tohto ochorenia je zhruba 38-percentná.

debata chyba
Viac na túto tému: #Južná Kórea #vírus MERS