Francúzske médiá o herečke Julii Gayetovej: Možno bude prvou dámou

Francúzsko bude mať možno novú prvú dámu, a to herečku Juliu Gayetovú. Tamojšie médiá poukazujú na to, že Štyridsaťtriročná Francúzka sa v poslednom čase stále častejšie zúčastňuje verejných podujatiach, ktoré majú len málo spoločné s filmom.

19.06.2015 12:20
Julie Gayetová Foto: ,
Herečka Julie Gayetová je v centre pozornosti francúzskych médií.
debata (1)

Vo štvrtok sa objavila po boku prezidenta Françoisa Hollanda na oficiálnom obrade k 75. výročiu londýnskej výzvy generála Charlesa de Gaulla na boj proti nacizmu.

Štvrtková oficiálna účasť herečky, kvôli ktorej sa Hollande vlani rozišiel s dlhoročnou partnerkou Valeriou Trierweilerovou, zaskočila vraj aj spolupracovníkov prezidenta v jeho Elyzejskom paláci. Napríklad podľa denníka Le Nouvel Observateur sa tak Hollande asi rozhodol „skúšobne“ ukázať všetkým herečku ako možnú prvú dámu. „Julie Gayetová vystupuje na svetlo,“ napísal k jej štvrtkovej účasti na prezidentskej akcii časopis Paris Match. Herečka sa bude podľa denníka, ktorý o Gayetovej informoval na prvej strane, najskôr postupne predstavovať verejnosti ako oficiálna partnerka hlavy štátu.

Časopis Voici v apríli zverejnil fotografie, na ktorých Hollande kráča s Gayetovou a so skupinkou priateľov v prezidentovej rezidencii vo Versailles pri Paríži. Časopis vlani v novembri priniesol zábery páru v Elyzejskom paláci. Tieto tajne zhotovené fotografie v prezidentskom sídle v centre Paríža vraj stáli miesto niekoľko jeho zamestnancov.

Šesťdesiatročný socialista Hollande, ktorý zatiaľ nebol nikdy ženatý, roky žil s novinárkou Trierweilerovou. Vzťah ukončil až vlani v januári, keď sa s vtedajšou prvou dámou Francúzska rozišiel krátko po tom, čo médiá zverejnili, že prezident má pomer s Gayetovou. Ani s tou sa doteraz na verejnosti neukazoval a v Elyzejskom paláci žije sám.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Francois Hollande #Valerie Trierweilerová #Julie Gayetová #prvá dáma