Tisíce ľudí vyšli v Indii do ulíc, oslavujú prvý Medzinárodný deň jogy

Vyše 30-tisíc ľudí vrátane premiéra Naréndru Módího vyšlo do ulíc v indickej metropole Naí Dillí, aby oslávili historicky prvý Medzinárodný deň jogy.

21.06.2015 11:14
India, Medzinárodný deň jogy, joga Foto: ,
Indovia majú veľký sviatok, sláva prvý Medzinárodný deň jogy.
debata

Ulice Naí Dillí uzavreli pre dopravu a vystlali ich zelenými kobercami a farebnými podložkami na cvičenie jogy. Zaplnili ich deti, zamestnanci, študenti jogínskych škôl aj príslušníci polovojenských jednotiek, ktorí predvádzali rôzne jogínske cvičenia a techniky dýchania.

Za sprievodu prvých lúčov slnka účastníci masovej udalosti meditovali a modlili sa za mier. „Pre mnohých je joga len prosté cvičenie. Je chybou, myslieť si to,“ uviedol dnes minister Módí a dodal, že joga je o mysli, tele a duši.

Podľa Módího obyvatelia Indie nielenže oslavujú Medzinárodný deň jogy, ale aj trénujú myseľ a „pracujú pre svet zbavený napätia“.

India odporučila vlani OSN, aby vyhlásila 21. jún za Medzinárodný deň jogy. V novembri bola následne prijatá rezolúcia, ktorú podporilo 177 krajín sveta. Prvý medzinárodný deň jogy plánuje osláviť približne 200 krajín. Podľa organizátorov dnes predcvičujú jogu v mestách aj dedinách naprieč celou Indiou.

debata chyba
Viac na túto tému: #India #Medzinárodný deň jogy