Pri nových bojoch pri Mariupole zahynulo najmenej šesť ľudí

Pri novom násilí na východe Ukrajiny zahynulo podľa strán konfliktu najmenej šesť ľudí a ďalších desať utrpelo zranenia. Vládne jednotky a proruskí separatisti sa opätovne vzájomne obvinili, že napriek dohode o prímerí dosiahnutej vo februári používajú ťažké zbrane.

21.06.2015 17:40
Ukrajina, vojaci Foto: ,
Ukrajinskí vojaci na východe krajiny, kde napriek prímeriu dochádza ďalej k prestrelkám.
debata (24)

V priebehu posledných 48 hodín prišli o život dvaja vojaci ukrajinskej armády a dvaja povstalci, oznámili armáda a zástupcovia separatistov. Na území Doneckej a Luhanskej oblasti, kontrolovanom separatistami, boli tiež podľa správ zabití dvaja civilisti a zranení ďalší štyria.

Pozorovatelia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) potvrdili prestrelky, ku ktorým dochádzalo najmä v okolí zničeného letiska v Donecku, ako aj pri obci Šyrokyne neďaleko Mariupola pri Azovskom mori.

Hovorca armády Andrij Lysenko v nedeľu novinárom povedal, že ozbrojené incidenty výrazne eskalovali najmä okolo Mariupola, kde sa zintenzívnilo ostreľovanie pozícií vládnych síl. K väčšine porušení prímeria zo strany vzbúrencov však došlo západne od Donecka. „Aktívne tam operujú ostreľovači a tiež nelegálne ozbrojené skupiny používajúce delostrelectvo zakázané podľa dohôd z Minska,“ dodal Lysenko.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #separatisti #Mariupol #prestrelky