Arabská rodina, ktorú napadli extrémisti, prišla na Slovensko synovi na promócie

Rodina zo Saudskej Arábie, ktorú pred bratislavskou Hlavnou stanicou napadli extrémisti, prišla na Slovensko na promóciu syna. Ten v inom slovenskom meste ukončil štúdium medicíny.

23.06.2015 22:35
Bratislava, demonštrácia, extrémisti Foto: ,
Extrémisti napadli pred Hlavnou stanicou arabskú rodinu. Na snímke účastníci demonštrácie pri pochode mestom smerom na Námestie SNP.
debata (115)

Otec s manželkou a dcérou, ich syn s manželkou a niekoľkými malými deťmi sa práve presúvali na stanicu, odkiaľ chceli pokračovať ďalej vlakom. Neprišli však taxíkom, ale použili verejnú dopravu. Podľa ich slov si chceli vyskúšať jazdu bratislavskou hromadnou dopravou, keďže u nich doma sa chodí všade autom, informuje portál islamonline.sk.

O proteste proti utečencom v centre Bratislavy netušili. Keď na zastávke pred stanicou vystúpili, pribehol k nim dav radikálov, ktorí sa vracali z protestu. Hádzali do nich kamene a vulgárne im nadávali. Nezastavilo ich ani to, že jedno z detí bolo ešte v kočíku a ustrašene plakalo. Ochránila ich až polícia, ktorá rodinu obkolesila.

Podľa svedectva rodiny ich policajti odprevadili k taxíku, do ktorého rýchlo nasadli a odviezli sa do hotela. Vlakom už radšej nešli a odišli z Bratislavy objednaným mikrobusom. „Moja rodina je z útoku dodnes otrasená,“ povedal pre portál syn, ktorý chcel zostať v anonymite. Podľa jeho slov sa mu počas štúdia doposiaľ na Slovensku nič podobné nestalo, po tomto zlom zážitku tu však neplánuje zostať.

K útoku došlo v sobotu po skončení demonštrácie proti utečencom a islamizácii, na ktorej sa zúčastnilo asi 5-tisíc ľudí. Extrémisti zaútočili aj na divákov medzinárodných cyklistických pretekov, polícia však tiež včas zasiahla. Pri tomto incidente zadržala 25 ľudí.

Naštartovaní radikáli sa pustili aj do rozbíjania policajných áut a hádzali na policajtov dlažobné kocky. Medzi pochodujúcimi bolo veľa slovenských i českých futbalových fanúšikov. Zo 140 zadržaných bolo podľa polície 60 Čechov.

Polícia zatkal asi dvadsať radikálov, ktorí...
Extrémisti sa po skončení demonštrácie dostali...
+21Demonštranti sa do potýčok s políciou dostali...
115 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #utečenci #extrémisti #demonštrácia