Na východe Ukrajiny objavili tranzitné stredisko Islamského štátu

Ukrajinská tajná polícia SBU objavila v Dnepropetrovsku na východe krajiny tajné tranzitné stredisko extrémistov z organizácie Islamský štát a zadržala v ňom dve Rusky. Napísala to vo štvrtok agentúra Unian.

25.06.2015 11:58
debata (150)

Zatknuté ženy podľa zistení SBU v minulosti kvôli podozreniu z terorizmu vyhostili z Turecka a Egypta. Na východ Ukrajiny obe ženy ilegálne pricestovali z Ruska, uviedla ukrajinská agentúra.

V Dnepropetrovsku boli poverené úlohou sfalšovať dokumenty pre cestu do Sýrie cez Turecko. Jedna z Rusiek agentom SBU predložila sfalšovaný pas vydaný na meno občianky stredoázijského Uzbekistanu.

Pri razii v Dnepropetrovsku byte polícia zabavila letáky s islamistickou propagandou. Jedna zo zadržaných Rusiek bude obvinená z trestného činu falšovania dokumentov sa sadzbou do dvoch rokov väzenia, druhá bude vyhostená do Ruska.

Ruské médiá nedávno zverejnili informáciu miestnych bezpečnostných zložiek, podľa ktorých pôsobí v radoch Islamského štátu v Sýrii a v Iraku približne 1 000 ruských občanov. Neoficiálne odhady sú niekoľkonásobne vyššie.

150 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #SBU #Islamský štát