Maďarská polícia zasahovala proti vzbúreným migrantom

Maďarská polícia v pondelok musela silou zasiahnuť proti migrantom v utečeneckom tábore v Debrecíne na východe krajiny. Podľa agentúry MTI vysídlenci napádali prechádzajúce autá, podľa Reuters v tábore došlo k hromadnej bitke. Pred štyrmi dňami mala polícia podobné problémy so skupinou ilegálnych migrantov zadržaných pri hraniciach so Srbskom.

29.06.2015 18:53
debata (45)

Spravodajca MTI s odvolaním sa na svedkov udalosti informoval, že skupina asi 100 ľudí obývajúcich utečenecký tábor na okraji Debrecínu hádzala kamene na prechádzajúce autá alebo do nich udierala palicami či palicami. Príslušníkom zásahovej jednotky polície sa následne podarilo zatlačiť migrantov do tábora. Nie sú hlásené žiadne zranenia.

Agentúra Reuters citovala policajnú hovorkyňu Eriku Demeterová, ktorá uviedla, že strážcovia poriadku zasiahli v tábore s použitím slzného plynu, aby rozohnali strety medzi migrantmi. Zatiaľ nie je jasné, čo bitku vyvolalo, na začiatku bol súboj medzi dvoma vysídlencami. Ani podľa Demeterovej nie sú hlásené žiadne zranenia.

Ďalší hovorca polície Dénes Dobo podľa Reuters upresnil, že konflikt vypukol medzi dvoma Turkami a následne sa do neho zaplietli ďalší vysídlenci. Policajti potom jedného z Turkov zadržali. Dobo takisto oznámil, že polícia musela uzavrieť cestu vedúcu okolo tábora, pretože skupina utečencov vonku zapálila kontajner s odpadkami a hádzala kamene.

Debrecín je druhým najväčším maďarským mestom. Leží na východe krajiny asi 30 kilometrov od rumunských hraníc. Minulý týždeň vo štvrtok zasiahla maďarská polícia proti skupine ilegálnych prisťahovalcov, ktorých o deň skôr po zadržaní pri hraniciach so Srbskom dočasne umiestnila do prázdneho hangáru. Migranti sa vzbúrili proti podmienkam internácie a požadovali prepustenie na slobodu. Polícia ich potom rozviezla do rôznych utečeneckých táborov v krajine.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #utečenci #utečenecký tábor #vzbura