Británia: Pre štrajky v Calais zastavili trajektovú dopravu

Trajektovú dopravu z anglického Doveru pozastavili v pondelok v dôsledku pokračujúcich štrajkov v prístavnom meste Calais na severe Francúzska.

29.06.2015 21:50
debata (1)

Francúzski prístavní pracovníci spoločnosti MyFerryLink pristúpili k protestným akciám druhýkrát počas jedného týždňa v reakcii na predaj lodí dánskej konkurenčnej spoločnosti Det Forenede Dampskibs-Selskab (DFDS).

Štrajk zasiahol podľa spravodajského servera BBC celú trajektovú dopravu medzi prístavmi Dover a Calais, pričom DFDS premáva do francúzskeho prístavu Dunkerque ako obyčajne. Cestujúci dostali odporúčanie, aby pred cestou kontaktovali prevádzkovateľov trajektov. „V súčasnosti štrajk postihol iba prevádzku prístavu a trajektov, všetky naše služby pokračujú bez prerušenia,“ uviedol hovorca spoločnosti Eurotunnel.

V utorok sa konal 36-hodinový štrajk pracovníkov francúzskej trajektovej dopravy, v dôsledku ktorého dočasne zastavili osobnú aj nákladnú železničnú dopravu pod Lamanšským prielivom. Chaotickú situáciu v Calais sa snažili využiť utečenci, pokúšajúci sa preniknúť do pomaly sa pohybujúcich kamiónov čakajúcich v dlhých kolónach na vlaky, ktoré ich prevezú na druhú strany do Británie.

Odbory nesúhlasia s plánmi Eurotunnelu na odpredaj dvoch z troch osobných lodí firmy MyFerryLink dánskej spoločnosti DFDS a prerobenie zostávajúcej tretej na nákladnú. MyFerryLink by mala ukončiť prevádzku po 2. júli.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #štrajk #trajekt