Nehoda vojenského lietadla v Indonézii má už vyše 140 obetí

Viac než 140 mŕtvych našli záchranári v sutinách rezidenčnej štvrte na indonézskom ostrove Sumatra, kde v utorok havarovalo vojenské lietadlo. Záchranári oblasť ďalej prehľadávajú, ale vidia už len malú nádej, že by našli niekoho živého, uviedla agentúra AP.

01.07.2015 07:39
INDONESIA-MILITARY/CRASH Foto: ,
Indonézski vojaci a záchranný tím odstraňujú trosky lietadla, ktoré sa zrútilo v utorok v rezidentskej štvrti Medan v severnej Sumatre.
debata (2)

Podľa vojenských leteckých síl bolo na palube lietadla 122 osôb. Lietadlo sa zrútilo na jeden z hotelov a okolité domy v husto obývanej štvrti mesta Medan.

Letom typu C-130B Hercules, ktorý bol v prevádzke od roku 1964, mieril pilot z vojenskej základne v Medane k odľahlému súostroviu Natuna. Žiadal o návrat na základňu kvôli problémom s motorom. Lietadlo sa podľa armády zrútilo vo chvíli, keď sa otáčalo kvôli návratu na letisko. Cestovali v ňom aj rodinní príslušníci vojakov.

Podľa agentúry AP je to už druhýkrát za posledných desať rokov, čo na obývanú časť v treťom najodľahlejšom indonézskom meste Medane spadlo lietadlo. V septembri roku 2005 sa krátko po štarte z letiska Polonia v Medane zrútil Boeing 737 spoločnosti Mandala Airlines. Zahynulo vtedy 143 ľudí, z toho 30 na zemi.

Indonézske letectvo preventívne pozastavilo lety svojich ďalších ôsmich strojov C-130B Hercules.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #indonézia #pád lietadla #vojenské lietadlo