Fidel Castro sa objavil na verejnosti, stretol sa s výrobcami syrov

Bývalý kubánsky vodca Fidel Castro sa po troch mesiacoch opäť objavil na verejnosti, keď sa na niekoľko hodín stretol s výrobcami syrov.

04.07.2015 17:19
Fidel Castro Foto: ,
Bývalý kubánsky vodca Fidel Castro na archívnom zábere z júla 2014.
debata (24)

Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na správy kubánskych štátnych médií.

Podujatie sa konalo v auditóriu výskumného inštitútu, ktorý podlieha kubánskemu ministerstvu potravinárskeho priemyslu. Zúčastnilo sa na ňom 19 odborníkov na výrobu syrov.

Kubánske médiá zverejnili z akcie sériu fotografií, na ktorých 88-ročný Castro pôsobil s ohľadom na svoj vek zdravo. Na podujatí sa zdržal asi štyri hodiny.

Vodca kubánskej revolúcie v posledných rokoch len zriedka opúšťa svoj dom v Havane. Pred zhruba troma mesiacmi sa stretol so skupinou študentov zo spriatelenej Venezuely. Predtým sa na verejnosti neobjavil viac ako rok.

Fidel Castro v dôsledku choroby v roku 2008 definitívne odovzdal moc na Kube svojmu o pár rokov mladšiemu bratovi Raúlovi. Odvtedy píše príležitostné články do kubánskej tlače a prijíma vo svojom dome zahraničných štátnikov. Pozorovatelia sa rozchádzajú v názore na to, či si stále udržiava vplyv na smerovanie súčasnej kubánskej politiky.

Len pred troma dňami Spojené štáty a Kuba ohlásili oficiálnu dohodu o úplnom obnovení vzájomných diplomatických vzťahov po 54 rokoch.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Fidel Castro