Na dohodu s Gréckom neostáva veľa času, varovali Hollande s Merkelovou

Francúzsky prezident François Hollande a nemecká kancelárka Angela Merkelová po rokovaní v Paríži varovali, že pre dohodu s Aténami o novej finančnej pomoci Grécku neostáva príliš času a pripomenuli, že eurozóna nestavia len na solidarite, ale aj na zodpovednosti jej členov.

06.07.2015 19:34 , aktualizované: 23:01
Hollande, Merkelová Foto: ,
Nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Francois Hollande pred rokovaním v Elyzejskom paláci v Paríži.
debata (43)

Podľa Elyzejského paláca sa stretnutie konalo v rámci „spolupráce medzi Francúzskom a Nemeckom, aby prispeli k trvalému riešeniu v Grécku“. Obaja predstavitelia zamieria v utorok do Bruselu na summit eurozóny, kde budú všetci čakať na najnovšie návrhy dohody o finančnej pomoci Aténam, ktorú má predložiť grécky premiér Alexis Tsipras.

Pred stretnutím hovorca kancelárky Steffen Seibert uviedol, že podmienky pre rokovania o novom balíku pomoci pre Grécko neboli z pohľadu nemeckej vlády splnené.

K „novým návrhom“ vyzval Atény hovorca francúzskej vlády Stéphane Le Foll, ktorý tiež povedal, že „nikto“ nechce odchod Grécka z eurozóny.

43 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Angela Merkelová #Francois Hollande