Strelec z Tennessee vraj pred útokom písal o islame

„Život je krátky a horký“ a moslimovia by nemali zmeškať príležitosť, aby sa „podrobili Alahovi“, napísal podľa monitorovacieho strediska SITE pred niekoľkými dňami na internete 24-ročný muž, ktorého vinia zo streľby v meste Chattanooga v americkom štáte Tennessee. Zahynuli pri nej štyria členovia americkej námornej pechoty aj podozrivý útočník.

17.07.2015 08:50
Tennessee, streľba Foto: ,
Motív útočníka, ktorý v meste Chattanooga v americkom štáte Tennessee zastrelil vo štvrtok štyroch príslušníkov námornej pechoty, je zatiaľ neznámy.
debata (3)

Podľa FBI zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že do streľby v meste Chattanooga v štáte Tennessee, pri ktorej vo štvrtok zahynuli štyria príslušníci námornej pechoty, boli okrem osamelého strelca Mohammoda Youssufa Abdulazeeza zapojené aj iné osoby.

Agent FBI Ed Reinhold na tlačovej konferencii povedal, že na náborové stredisko námornej pechoty v Chattanooge strieľal Abdulazeez zo svojho auta, ktorým sa následne odviezol do približne desať kilometrov vzdialeného centra pre zálohy námornej pechoty, kde zabil štyroch ľudí.

„V tejto chvíli neexistuje nijaký dôkaz, že do bol toho zapojený aj niekto iný. Samozrejme, sme len na začiatku vyšetrovania. Budeme skúmať každú možnosť vrátane tej, či do toho bol alebo nebol zapojený ešte aj niekto iný," uviedol Reinhold.

Reinhold okrem toho povedal, že FBI doposiaľ nenašla nič, čo by Abdulazeeza spájalo s niektorou z medzinárodných teroristických organizácií, pričom stále nie je jasný motív jeho konania. Podľa televízie CNN bol Abdulazeez naturalizovaným Američanom. Narodil sa v Kuvajte.

Príčinu smrti podozrivého, ktorý zahynul v prestrelke s bezpečnostnými silami, určí podľa Reinholda súdna pitva.

Incident si vyžiadal päť obetí na životoch vrátane útočníka, zranenia utrpeli ďalšie tri osoby. Svedkovia potvrdili, že bezpečnostné zložky uzavreli celú oblasť. Polícia mesta ležiaceho na rieke Tennessee prostredníctvom sociálnej siete Twitter oznámila, že dráma sa skončila, situáciu má pod kontrolou a detaily oznámi neskôr.

Ozbrojenec strieľal najmenej na dvoch miestach náborových centier amerického námorníctva vzdialených približne desať kilometrov od seba.

„Prišli sme o policajta,“ povedal starosta mesta Chattanooga Andy Berke novinárom a incident nazval „strašnou situáciou“. Na mieste incidentu zasahuje tiež Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI). Obyvateľov mesta vyzvali, aby nevychádzali a ostali v budovách.

Mesto s viac ako 173 000 obyvateľmi leží na juhovýchode štátu Tennessee neďaleko hraníc so štátom Georgia.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #Tennessee