Porota dospela k verdiktu v kauze streľby v kine v Denveri

Americká porota dospela k verdiktu v procese s Jamesom Holmesom, ktorý podľa obžaloby v júli 2012 pri premiére filmu o Batmanovi na predmestí Denveru v Colorade postrieľal dvanásť ľudí. Holmesovi hrozí trest smrti.

16.07.2015 22:45
James Holmes, Batman, Colorado, Denver, súd Foto: ,
James Holmes
debata (1)

Verdikt bude oznámený v piatok o 00:15 SELČ, uviedol podľa agentúry AP hovorca súdu. Dvadsaťsedemročný obžalovaný odmietol uznať vinu.

Holmes bol obžalovaný z trestných činov vraždy a pokusu o vraždu. Porota sa o verdikte radila necelé dva dni. Porade predchádzal tri mesiace trvajúci proces. Obhajoba niekdajšieho študenta neurológie pri ňom tvrdila, že Holmes trpí bludmi a schizofréniou a nemôže niesť za svoj skutok zodpovednosť. Psychiatri predvolaní uviedli, že muž je síce ťažko duševne chorý, ale v čase činu bol príčetný.

Ak porota uzná Holmesa vinným, bude ďalej rozhodovať, či by mal stráviť zvyšok života vo väzení bez možnosti podmienečného prepustenia alebo či by mal dostať najvyšší trest. Pokiaľ ho porotcovia neuznajú vinným z dôvodu pominutia zmyslov, bude umiestnený do psychiatrickej nemocnice.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #denver #streľba #kino #porota #James Holmes #verdikt