USA: Strelec z Tennessee trpel depresiami, tvrdia príbuzní

Mladík, ktorý vo štvrtok zastrelil v americkom štáte Tennessee päť ľudí, trpel dlhodobými depresiami. Uviedla to v nedeľu jeho rodina, ktorá súčasne vyjadrila príbuzným obetí sústrasť.

19.07.2015 08:13
debata

„Človek, ktorý spáchal tento strašný zločin, nebol tým synom, ktorého sme poznali a milovali. Mnoho rokov trpel depresiou. Spôsobuje nám neuveriteľné utrpenie, že si jeho bolesť našla vyjadrenie v takomto strašnom akte násilia,“ uvádza sa vo vyhlásení, ktoré poskytol agentúre AP právnik zastupujúci páchateľovu rodinu.

Americký občan Mohammod Youssuf Abdulazeez, ktorý sa narodil v Kuvajte palestínskym rodičom, vo štvrtok v meste Chattanooga zastrelil štyroch príslušníkov námornej pechoty. Zranil ďalších troch ľudí, z ktorých jeden, člen námorných síl, zomrel v sobotu na následky zranení. Samotný 24-ročný útočník zahynul pri prestrelke s políciou.

Abdulazeezova rodina v dnešnom vyhlásení ubezpečila, že pri vyšetrovaní celého prípadu bude spolupracovať. FBI vyšetruje streľbu z Chattanoogy ako čin tzv. terorizmu na domácej pôde.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #Tennessee #depresie #strelec