Pri výbuchu bomby v Nigérii zahynulo minimálne päť ľudí

Najmenej päť ľudí zahynulo v piatok pri bombovom útoku na zeleninovom trhovisku v meste Maiduguri na severovýchode Nigérie. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenia príslušníka miestnej občianskej sebaobrany.

31.07.2015 12:21
debata

„Doposiaľ sme našli päť mŕtvych tiel a troch ťažko zranených ľudí,“ uviedol šéf miestnej občianskej sebaobrany, ktorý si neželal byť menovaný. Dodal, že po celom trhovisku v maidugurijskej štvrti Gamboru sú porozhadzované časti ľudských pozostatkov. Počet obetí tak pravdepodobne ešte porastie.

Maiduguri, ktorá je metropolou nigérijského štátu Borno, je častým cieľom útokov militantov z islamskej teroristickej organizácie Boko Haram. Len v priebehu tohto mesiaca tam pri podobných útokoch zahynulo dohromady vyše 450 ľudí.

Útok sa ponáša na praktiky militantov z hnutia Boko Haram, ktoré sa snaží o vytvorenie prísne islamského štátu na severe Nigérie od roku 2009, odkedy jeho príslušníci o život pripravili tisíce ľudí a ďalšie stovky ľudí, vrátane dievčat a žien, uniesli.

Začiatkom tohto roka Boko Haram na severovýchode Nigérie ovládalo územie s rozlohou veľkou ako Belgicko. Vládnym silám sa ho však následne podarilo vytlačiť z viacerých oblastí, a to aj za podpory jednotiek z Čadu, Nigeru a Kamerunu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nigéria #bombový útok