Kus krídla z lietadla previezli z ostrova Réunion do Francúzska

Kus trosky, o ktorej sa experti domnievajú, že by mohol pochádzať z vyše roka nezvestného malajzijského lietadla, ráno dorazil do Paríža z ostrova Réunion, kde ho našli. Z Paríža by mali časť krídla ďalej prepraviť do Toulose na podrobnú analýzu.

01.08.2015 08:54
lietadlo, troska MH370 Foto: ,
Kus nájdenej trosky z lietadla dôkladne preskúmajú v Toulouse vo Francúzsku.
debata (2)

Boeing 777 leteckej spoločnosti Malaysia Airlines zmizol z radarov vlani 8. marca krátko po štarte z Kuala Lumpuru. Na palube lietadla bolo 239 ľudí, ktorí podľa všetkého zahynuli, keď stroj z doteraz nejasných príčin zrejme havaroval a spadol na neznámom mieste do mora.

Úlomok krídla objavili na Réunione v stredu a malajzijská vláda potvrdila, že pochádza z lietadla Boeing 777, teda rovnakého typu ako zmiznuté lietadlo z letu MH370. Zhruba dva metre dlhý úlomok, ktorý bol zrejme vztlakovou klapkou krídla, bl komerčným letom spoločnosti Air France prepravený do Paríža, kde lietadlo pristálo na letiku Orly o 6.17 h.

Teraz poputuje do laboratória ministerstva obrany pri Toulouse. Tím spoločnosti Malaysia Airlines je už v Toulouse, svojich technikov sa chystá vyslať aj firma Boeing. Skúmanie úlomku by sa malo začať v stredu.

Vojenské laboratórium by mali overiť sériové číslo na úlomku krídla a vykonať ďalšie testy. Analýze majú byť podrobené aj časti kufru, ktoré vyplavilo na rovnakej pláži na Réunione.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #reunion #Malaysia Airlines #trosky lietadla