Clintonová odštartuje televíznu kampaň rodinným volebným spotom

Ako žena s pevnými rodinnými koreňmi, ktorá sa zaujíma o problémy obyčajných Američanov a ich detí sa reprezentuje favoritka demokratických primárok Hillary Clintonová vo svojej vôbec prvej televíznej reklame v rámci predvolebnej kampane.

03.08.2015 13:03
hillary, clinton, hillary clintonová Foto: ,
Bývalej senátorke a šéfke diplomacie niektorí kritici vyčítajú nedostatok pochopenia pre problémy chudobnejších vrstiev amerického obyvateľstva.
debata (20)

Dvojica spotov sa začne vysielať v utorok a osloviť má najmä demokratických voličov v štátoch Iowa a New Hampshire, kde budú primárky najskôr.

„Po absolvovaní právnickej školy mohla ísť do veľkej firmy, ale namiesto toho pracovala pre fond na ochranu detí. V Arkansase bojovala za školskú reformu, ktorá navždy zmení životy ľudí. Potom ako prvý dáma pomohla získať zdravotnú starostlivosť ôsmim miliónom detí. Zvyšok už asi poznáte,“ prihovára sa k Američanom hlas rozprávača v jednom zo spotov.

Bývalá senátorka a ministerka zahraničných vecí, ktorej niektorí kritici vyčítajú nedostatok pochopenia pre problémy chudobnejších vrstiev amerického obyvateľstva, v reklame hovorí o svojej zosnulej matke, ktorú rodičia opustili v ôsmich rokoch, a ktorej odkaz vraj Clintonovú motivuje k boju za zlepšenie situácie rodín a detí.

67-ročná politička, ktorá neúspešne bojovala s Barackom Obamom v primárkach už pred siedmimi rokmi, síce stále jasne vedie v prieskumoch demokratických kandidátov, jej popularita však v poslednej dobe klesá v prospech liberálnejšieho senátora Bernieho Sandersa.

Clintonovej tím sa zameraním na otázky rodiny rozhodol zmeniť hlavné témy neúspešnej kampane pred voľbami 2008, keď skôr dávala na obdiv svoje politické skúsenosti a tvrdosť. Vysielanie spotov bude političku, ktorá od darcov iba za prvé tri mesiace kampane zhromaždila 45 miliónov dolárov, stáť asi dva milióny dolárov.

S reklamou prichádza vo chvíli, keď sa špekuluje o možnej kandidatúre viceprezidenta Joea Bidena, ktorý by jej mohol zobrať ďalšie hlasy.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #prezidentské voľby #Hillary Clinton #primárky