Ruské sily zabili na severe Kaukazu šesť militantov

Ruské bezpečnostné sily zabili šesť ľudí podozrivých z účasti na "medzinárodnom terorizme" v meste Naľčik, metropole ruskej severokaukazskej Kabardsko-balkarskej republiky.

03.08.2015 13:05
debata (100)

„Militanti odmietli zložiť zbrane a spustili paľbu na príslušníkov bezpečnostných síl,“ napísal vo vyhlásení Národný protiteroristický výbor. Zároveň dodal, že podľa jeho presvedčenia sa zabití muži podieľali na množstve teroristických činov vrátane zabitia policajta z minulého týždňa.

NAK však bližšie neuviedol, z akej skupiny pochádzali zabití. Výbor ešte informoval, že proces identifikácie zabitých stále prebieha.

Rusko sa zo všetkých síl snaží potlačiť povstanie islamistov na severnom Kaukaze, kde sa niektorí povstalci prihlásili k extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

Aktivisti za ľudské práva a kritici Kremľa obviňujú ruské bezpečnostné sily z využívania tvrdých metód na severnom Kaukaze. Tvrdia, že terčom týchto síl sa stávajú nielen militanti, ale aj odporcovia režimu, čo vyvoláva medzi miestnymi obyvateľmi nenávisť.

100 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Kaukaz #terorimus