V Indii sa vykoľajili dva vlaky, najmenej 19 mŕtvych

Dva osobné expresné rýchliky sa vykoľajili v noci na stredu v strednej Indii po tom, ako železničnú trať zaplavila povodňová voda z monzúnových lejakov. Podľa ministerstva vnútra sa z vlakov podarilo vyslobodiť približne 250 osôb, pričom nešťastie podľa nateraz dostupných informácií neprežilo 19 ľudí.

05.08.2015 07:50
debata

Dvanásť vozňov expresného vlaku Kamayani z Bombaja do Váránasí sa vykoľajilo v utorok krátko pred polnocou tamojšieho času na zaplavenom nadjazde ponad rozvodnenú rieku pri meste Harda v štáte Madhjapradéš. Druhý expres Janata, ktorý smeroval k rieke z opačného smeru, havaroval o niečo neskôr.

Indické železnice v tejto súvislosti uviedli, že v dôsledku bleskových záplav kolabovali v tomto regióne trate. Zatopený most sa nachádza asi 950 kilometrov južne od Naí Dillí. Privolané zložky rýchleho nasadenia zatiaľ zo súprav vytiahli 19 tiel, píše agentúra AP. Agentúra Reuters informuje o minimálne 100 zranených, z ktorých desiatky previezli do nemocnice v kritickom stave.

Viaceré vozne uviazli ponorené v rieke. Napriek tomu, že sa záchranárom a potápačom podarilo väčšinu ľudí vyslobodiť, stále pátrajú po cestujúcich, ktorí mohli ostať v pasci. Záchranárske jednotky sa pripravujú na nárast počtu obetí.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #India #vykoľajenie