V Španielsku zrejme zahynula ruská potápačka Molčanovová

Už tretí deň záchranári márne pátrajú po ruskej potápačke Natálii Molčanovovej, ktorá zmizla pri skupinovom potápaní pri španielskom ostrove Formentera. Podľa informácie ruskej Federácie nádychového potápania sa plavkyňa z nejasných príčin oddelila od ostatných potápačov.

05.08.2015 13:54
rusko, potápačka, Natalia Molčanovová Foto: ,
Natália Molčanovová.
debata

Pravdepodobne sa stala obeťou silných prúdov, nádej na jej záchranu je už mizivá. Päťdesiattriročná Molčanovová bola vo svojej disciplíne legendou, je držiteľkou 41 svetových rekordov a 23 titulov majsterky sveta. Podľa agentúry Interfax bola schopná zadržať dych na deväť minút a spustiť sa do hĺbky okolo sto metrov. Nešťastná príhoda skúsenú športovkyňu zastihla pri skupinovom potápaní bez prístrojov do hĺbky 40 metrov.

Nádychové potápanie (free-diving) je športová disciplína, pri ktorej sa plavci potápajú bez dýchacích prístrojov, len so zásobou vzduchu v pľúcach. Molčanovová je v tomto športovom odvetví považovaná za historicky najlepšiu na svete.

Rodina potápačky sa už nádeje na jej prežitie vzdala, uvádzajú ruské médiá. Jej syn Alexej Molčanov, ktorý je sám držiteľom štyroch svetových titulov, zmierene skonštatoval: „Asi zostane pod hladinou. Myslím si, že by bola spokojná.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #zmiznutie #potápačka #molčanovová