Islamský štát chystá útok na kráľovnú Alžbetu II., tvrdí denník Mail on Sunday

Radikáli z hnutia Islamský štát údajne plánujú atentát na britskú kráľovnú Alžbetu II., stať sa to má budúcu sobotu v Londýne počas osláv výročia kapitulácie Japonska. Vo svojom nedeľnom vydaní to napísal denník The Mail on Sunday.

09.08.2015 13:14
kráľovná, alžbeta II., británia Foto: ,
Kráľovná Alžbeta II.
debata (23)

Bezpečnostná služba MI5 zvádza boj s časom, londýnska polícia však ľuďom odkazuje, aby plány na budúci víkend nerušili a na oslavy prišli. Britský denník uvádza, že útok na kráľovnú chystajú velitelia Islamského štátu v Sýrii, vykonať ho majú britskí džihádisti. Tí majú odpáliť bombu počas slávností v centre Londýna, na ktorých sa okrem kráľovnej a ďalších členov kráľovskej rodiny očakávajú tisíce ľudí.

„Aj keď nebezpečenstvo medzinárodného terorizmu v Británii zostáva vysoké, chceli by sme verejnosť uistiť, že naše bezpečnostné plány pre verejné podujatia neustále aktualizujeme,“ povedal podľa webu The Daily Telegraph hovorca metropolitnej polície. „Odporúčame ľuďom, aby na verejné podujatia chodili ako doteraz,“ dodal.

Buckinghamský palác sa k údajnej hrozbe teroristického útoku odmietol vyjadriť. Počas osláv kapitulácie Japonska sa kráľovná so svojím manželom princom Philipom, vojnovými veteránmi a bývalými vojnovými väzňami zúčastní omše v jednom z kostolov v centre britskej metropoly.

Slávnosti budú pokračovať za účasti princa Charlesa, jeho ženy Camilly, významných osobností verejného života a veteránov. Čaká ich prehliadka historických lietadiel alebo obrad s kladením vencov.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #atentát #oslavy #Alžbeta II. #Islamský štát