Otec nechal utopiť dcéru. Tvrdil, že by ju zneuctil dotyk plavčíka

Otca mladého dievčaťa pochádzajúceho z Ázie zadržali v Dubaji potom, čo nechal svoju dcéru utopiť v mori, pretože nechcel, aby ju zachránili plavčíci. Muž tvrdil, že by jeho dvadsaťročnú dcéru zneuctili, keby sa jej dotkli cudzí muži.

10.08.2015 17:23 , aktualizované: 12.08.2015 21:10
debata (42)

O prípade informoval server emirates247.com. Muž na verejnej pláži bojoval so záchranármi, ktorým sa snažil zabrániť v tom, aby sa dostali do vody a zachránili jeho dcéru, ktorá sa ocitla v ťažkostiach a volala o pomoc. Mladá žena sa utopila. Informoval o tom aj spravodajský server České noviny.cz.

„Na pláži boli dvaja záchranári, ktorí sa ihneď ponáhľali dievčaťu pomôcť,“ uviedol jeden z miestnych policajtov. „Otec dievčaťa bol vysoký a silný muž. Začal záchranárov ťahať späť, snažil sa ich zastaviť a správal sa násilne. Povedal im, že dáva prednosť tomu, aby bola jeho dcéra mŕtva, akoby sa jej dotkol cudzí muž,“ dodal policajt.

Incident vyvolal v Dubaji vlnu pobúrenia a zdesenie. Otec dievčaťa je stíhaný za to, že zavinil smrť svojej dcéry. „Tento prípad je jedným z tých, na ktoré nemôžete zabudnúť. Šokoval ma aj mnoho ďalších,“ uviedol dubajský policajt.

Hrozný prípad utopenej v Dubaji je z roku 1996

Tragédia, o ktorej svetové médiá informovali ako o aktuálnej udalosti, sa stala takmer pred 20 rokmi. Informáciu ako prvý zverejnil server novín Emirates 24/7 bez toho, aby uviedol, kedy sa nešťastie stalo. Správy prevzali mnohé celosvetové agentúry, z nich aj portál Pravda.sk. Polícia v Dubaji však oznámila, že je to prípad z roku 1996.
(čtk)

42 debata chyba
Viac na túto tému: #dcéra #otec #Dubaj #utopenie #zneuctenie