Vlaky z Čiech meškajú pre poruchu a nahlásenú bombu

Železničnú dopravu vo štvrtok predpoludním v Prahe na hlavnej stanici komplikoval oznam, že vo vlaku spoločnosti RegioJet je bomba. Ranné a dopoludňajšie medzinárodné vlaky prichádzajúce z Českej republiky na Slovensko meškajú. Vlakovú dopravu skomplikovala porucha na trakčnom vedení v železničnej stanici Úvaly.

20.08.2015 11:51 , aktualizované: 15:32
debata

O situácii informoval Petr Šťáhlavský zo spoločnosti České dráhy. „Meškanie našich spojov v smere na Slovensko sa pohybovalo v desiatkach minút v smere na Bratislavu a Žilinu. Zdržanie vlaku sa pohybuje okolo 90 minút. Napríklad vlak Eurocity Slovan Praha – Budapešť mešká 78 minút, vlak Eurocity Radhošť Praha – Vsetín – Žilina približne 96 minút. Ďalšie spoje idú s menším zdržaním, napríklad vlak Detvan mešká 30 minút,“ informoval Šťáhlavský.

Železničnú dopravu vo štvrtok predpoludním v Prahe na hlavnom nádraží komplikoval aj oznam, že vo vlaku spoločnosti RegioJet je bomba. Ako uviedla Radka Šťávová zo spoločnosti RegioJet, bombu nakoniec vo vlaku policajti nenašli. Vlak sa mal pohnúť o 7:48, oznam o bombe nahlásili chvíľu pred jeho odjazdom. Všetkých cestujúcich z miesta evakuovali, na miesto prišli policajti. Pre vyšetrovanie sa medzinárodný vlak z Prahy pohol o 150 minút neskôr. Jeho pôvodný príchod do Košíc má byť pred 16:00, aktuálne vlak mešká viac ako sto minút.

Anonym telefonicky oznámil, že bomba je v jednej z vlakových súprav. Polícia dostala krátko pred 08.00 hodinou informáciu o údajnom nástražnom výbušnom systéme vo vlaku, ktorý mal odísť do Pardubíc.

Hovorcovia štátneho dopravcu České dráhy a polície informovali, že napriek evakuácii príslušného nástupišťa premávka spočiatku nebola prerušená, neskôr však nariadili uzavretie celej hlavnej haly, kde sa v tom čase nachádzalo približne 500 ľudí.

Súpravu, v ktorej sa mala nachádzať bomba, prehľadal policajný pyrotechnik, pričom nenašiel nič podozrivé. Vlaky smerujúce na hlavnú stanicu počas uzávierky odkláňali na iné pražské stanice.

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #vlaková doprava #bombová hrozba