Merkelová je správou o mŕtvych utečencoch v Rakúsku otrasená

Nemecká kancelárka Angela Merkelová na štvrtkovej tlačovej konferencii vo Viedni, kde sa zúčastnila summitu západobalkánskych krajín, vyhlásila, že je potrebné utečeneckú krízu solidárne a rýchlo vyriešiť. Informovala o tom agentúra Reuters.

27.08.2015 16:01
debata (62)

„Samozrejme sme všetci touto hroznou správou otrasení,“ povedala Merkelová. „Pripomína nám to, že musíme problém prisťahovalectva vyriešiť rýchlo a v európskom duchu, to znamená v solidárnom duchu,“ dodala.

Merkelová tiež povedala, že Európska únia má povinnosť napomôcť k mieru tam, kde sa bojuje, a postarať sa o ľudí, ktorých životy sú v ohrození. „Európa ako bohatý kontinent je podľa môjho pevného presvedčenia v stave, aby to zvládla,“ povedala kancelárka.

Vo Viedni sa dnes stretli zástupcovia západných štátov, ktorí okrem iného rokovali aj o obrovských počtoch utečencov, ktorí smerujú cez ich územie do západnej Európy. APA poznamenala, že správa o štvrtkovom náleze pravdepodobne až 50 tiel utečencov v odstavenom nákladnom aute na východe Rakúska, medzinárodnú konferenciu zatienila.

62 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #Angela Merkelová #utečenci #migračná kríza