V Nemecku horelo v ďalších ubytovniach pre utečencov

V ubytovni pre utečencov v saskom meste Aue neďaleko hraníc s Českom vypukol požiar, ktorý zničil dve miestnosti. Podľa saských novín Freie Presse polícia zadržala v súvislosti s incidentom staršieho muža.

28.08.2015 14:12
Nemecko, utečenci Foto: ,
Polícia zatiaľ neupresnila, či požiar ubytovne v saskom meste Aue má na svedomí podpaľač.
debata (7)

V noci na piatok neznámy útočník hodil zápalnú fľašu do okna ubytovne v Dolnom Sasku, kde oheň spôsobil iba malé škody.

Polícia zatiaľ neupresnila, či požiar ubytovne v Sasku má n svedomí podpaľač. Zadržanie muža, o ktorom informoval Freie Presse zatiaľ nepotvrdila. Upresnila, že v noci v areáli horel kontajner na odpad.

Do okna hodili zápalnú fľašu

V Dolnom Sasku sa terčom útoku stala bývalá škola v obci Salzhemmendorf v blízkosti Hannoveru. V azylovom dome býva viac ako 30 utečencov. „Zápalné zariadenie vhodili cez zatvorené okno do bytu v bývalej budovy školy,“ oznámil policajný hovorca Jens Petersen.

V zasiahnutej miestnosti začal horieť koberec a matrac. Požiar však rýchlo uhasili sami obyvatelia azylového domu. Incident sa zaobišiel bez zranení. V izbe spala matka s troma deťmi. Rodinu po útoku presunuli do iných priestorov a matke poskytli psychologickú po­moc.

Polícia v súvislosti s prípadom pátra po vozidle, ktoré svedkovia videli odchádzať z miesta útoku. Nemecká vláda aktuálne očakáva, že v rámci bezprecedentného náporu migrantov príde do konca roka na územie Nemecka okolo 800-tisíc žiadateľov o azyl.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #utečenci #podpaľač