Putin cvičil, voličom sa ukázal ako drsný chlap

Kremeľ zverejnil fotografie ruského prezidenta Vladimira Putina, ako posilňuje v telocvični spolu s premiérom Dmitrijom Medvedevom. Fotografie majú očividne podporiť Putinov drsný chlapský imidž, keďže jeho popularita klesá, všíma si agentúra Reuters.

31.08.2015 14:18
rusko, putin Foto: ,
Vladimir Putin cvičí v posilňovni.
debata (406)

Putin je na snímkach zachytený, ako v bielom tričku, teplákových nohaviciach a bežeckej obuvi posilňuje na fitness náradí. Ide o snahu upútať pozornosť, čo Putin nerobí prvýkrát. Známe sú napríklad jeho fotografie, ako bez trička jazdí na koni, lieta na nadzvukovom lietadle či loví tigra, komentuje Reuters.

Putinove preferencie naštrbila spomaľujúca ekonomika a voľný pád rubľa, ktorého hodnota je oproti vlaňajšku polovičná. Zapríčinil to pokles cien ropy a sankcie, ktoré západ na Moskvu uvalil za jej podiel na ukrajinskej kríze.

Prezident Putin popíja čaj pri obede s... Foto: Reuters, Ekaterina Shtukina
rusko, putin, medvedev Prezident Putin popíja čaj pri obede s premiérom Medvedevom.

Po posilňovaní v Putinovej rezidencii Bočarov Ručej na pobreží Čierneho mora si obaja politici grilovali mäso a popíjali čaj, odvysielala to aj ruská televízia. Zábery mali podporiť obraz zdravia a blaha oboch mužov.

Putinove preferencie sú podľa západných meradiel stále veľmi vysoké. Podľa prieskumu verejnej mienky nadácie FOM, ktorý zverejnili v piatok 28. augusta v ekonomickom denníku Vedomosti, by v auguste hlasovalo za Putina 72 percent ruských voličov. Oproti údajom z mája je to však o pokles o 76 percent.

Ruský prezident Vladimir Putin griluje mäso v... Foto: Reuters, RIA NOVOSTI
rusko, putin, Ruský prezident Vladimir Putin griluje mäso v rezidencii Bočarov Ručej.

Podľa prieskumu ruskej agentúry Levada mal Putin v novembri 2013 preferencie 61 percent, teda najnižšie od roku 2000, keď bol prvýkrát zvolený za prezidenta. Začiatkom vlaňajška jeho popularita prudko stúpla nad 80 percent, keď sa Rusi zomkli a podporili ho v jeho krokoch súvisiacich s Ukrajinou.

406 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin