Maďarská kameramanka kopala a podrážala nohy utečencom

Maďarskom otriaslo krátke video, ktoré zachytilo kameramanku maďarskej televízie N1TV, ako na srbsko-maďarskej hranici podrazila nohy utečencovi s dieťaťom v náručí a kope do ďalších dvoch utečencov, mladého dievčaťa a chlapca, ktorí sa predrali kordónom maďarskej polície.

09.09.2015 09:06
debata

Konanie kameramanky zachytili ďalší novinári. Petra Lászlóová sa vzápätí ocitla na pranieri na sociálnych sieťach a prišla o prácu v televízii, ktorá je blízka nacionalistickej strane Jobbik. „Mnoho Sýrčanov stratilo svoje domovy, niektorí Európania zase srdce,“ poznamenal ku kauze maďarský novinár Szabolcs Panyi.

Šéfredaktor N1TV oznámil, že Lászlóovú okamžite prepustil za „neprípustné správanie“ a tým považuje prípad za vybavený. Opozičné strany však ohlásili, že podajú trestné oznámenie na kameramanku, ktorej by mohlo hroziť až päťročné väzenie.

K incidentu došlo v utorok večer pri pohraničnej obci Röszke, kde v utečeneckom tábore končia migranti, ktorým sa podarí prekročiť srbsko-maďarskú hranicu cez železničnú trať.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #utečenci #N1TV #kameramanka