Dánske železnice obnovujú spojenie s Nemeckom, zastavili ho utečenci

Dánska železničná spoločnosť DSB vo štvrtok počíta s normálnym medzinárodným spojením medzi severonemeckým Flensburom a Padborgom na juhu Dánska, ktoré v stredu pre stúpajúci počet migrantov, ktorí sa chcú dostať do Dánska a Švédska, zastavili. Prvý vlak vypravený z Nemecka ráno už prekročil dánsku hranicu.

10.09.2015 09:09
utečenci, Nemecko Foto: ,
Migranti spia na železničnej stanici vo Flensburgu na severe Nemecka, odkiaľ sa chceli dostať do Dánska. Dánsko však dopravu zastavilo.
debata (5)

„Očakáavme, že vlaky medzi dánskym Tinglevom a Padborgom/Flen­sburgom budú jazdiť normálne,“ uviedla vo štvrtkovom vyhlásení spoločnosť DSB. Jazdiť na tejto trati budú aj medzinárodné expresy smerujúce do Kodane. DSB však cestujúcich upozornila, že kvôli policajným kontrolám môžu vlaky cestou naberať meškanie.

Naďalej však nefunguje vlakové spojenie medzi nemeckým ostrovom Fehrman a dánskym mestom Rödby na ostrove Lolland. Medzinárodné expresy z Kodane do Rödby síce jazdia, spojenie medzi Hamburgom a nemeckým Puttgardenom na ostrove Fehrman zrušili.

V prvom vlaku, ktorý ráno odišiel z Flensburgu do Dánsko, bolo asi 50 utečencov. Ďalších zhruba sto ich zostalo na stanici vo Flensburgu. Práve utečenci prinútili Dánsko železničnú dopravu s Nemeckom zastaviť. Migranti sa snažia z Nemecka dostať do Švédska, keďže ale nemajú potrebné doklady a v Dánsku požiadať o azyl nechcú, rozhodla sa ich Kodaň vracať späť za hranice.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #utečenci #Dánsko #migračná kríza #medzinárodné vlaky