V Oregone sa začína legálny predaj marihuany na rekreačné účely

Americký štát Oregon začína s rekreačným predajom marihuany dospelým, čím sa stane jedným zo štyroch amerických štátov s legalizovaným predajom tejto rastliny.

01.10.2015 14:23
debata (3)

V Oregone sa už teraz nachádza viac miest, kde sa dá zaobstarať marihuana – ako je tomu v štátoch Washington a Colorado, kde sa táto rastlina dá pre vlastné potreby kúpiť bez postihu už vyše roka.

Oregonské marihuanové obchodíky dosiaľ túto rastlinu predávali užívateľom iba na lekárske účely. Predajcovia sa podľa AP pripravovali na dnešný historický deň, keď si ju bude môcť kúpiť na rekreačné účely každý dospelý nad 21 rokov a očakávajú veľký dopyt.

Zákon o legalizovanom predaji marihuany na rekreačné účely do hmotnosti sedem gramov na deň prijali oregonskí poslanci ešte vlani, táto norma vstupuje do platnosti dnešným dňom. Po celom štáte sú naplánované oslavy a sprievodné podujatia a marihuana sa bude dať kúpiť v zhruba 250 lekárskych predajniach.

Až do januára bude dokonca v Oregone predaj marihuany na rekreačné účely oslobodený od dane, čím sa ušetrí 20 percent. Niektoré tamojšie predajne otvoria hneď po polnoci.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #marihuana #Oregon