Počasie ako stvorené na bombardovanie v Sýrii, ohlásila ruská moderátorka

V Sýrii panuje ideálne počasie na ruské bombardovanie, ohlásila moderátorka spravodajskej televízie Rossija 24. V predpovedi počasia, pripomínajúcej hlásenia z frontu, zároveň varovala, že november už taký priaznivý na nálety nebude. Vojnová predpoveď počasia získala na internete státisíce divákov.

06.10.2015 14:05
Rossija 24, počasie Foto:
Moderátorka spravodajskej televízie Rossija 24 v predpovedi počasia oznamuje, že V Sýrii je teraz ideálne počasie na bombardovanie.
debata (105)

„Termín pre začiatok vzdušných operácií bol vybraný veľmi vydarene. Október je v Sýrii pre lietanie priaznivý,“ poznamenala hlásateľka a dodala údaje o rýchlosti vetra, teploty, oblačnosti a zrážkach, ktoré však „nemôžu vážne ovplyvniť bombardovanie“.

Jeseň síce už o sebe dáva vedieť, ale zatiaľ má ruské letectvo podľa televíznej rosničky „všetky šance zavŕšiť operáciu v krátkom termíne“. V novembri sa totiž počasie v Sýrii zhorší, pribudne mrakov, zhoršia sa hmly a „za takých podmienok budú bojové lety zložitejšie“.

Rusko začalo letecké údery v Sýrii minulú stredu 30. septembra. Nálety podľa Moskvy ničia vojenské zariadenia, sklady zbraní a paliva a veliteľstvo radikálov z organizácie Islamský štát (IS), podľa sýrskej opozície a Západu si však ruské lietadlá berú na mušku všetkých odporcov režimu Bašára Asada, ktorý je spojencom Moskvy.

105 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #bombardovanie #nálety