Militanti v Sýrii presúvajú bojové zbrane bližšie k mešitám

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že ruské lietadlá zasiahli dnes 12 cieľov Islamského štátu v Sýrii, kde militanti začali presúvať zbrane a obrnené vozidlá do obytných oblastí v snahe uchrániť ich.

06.10.2015 22:12
debata (55)

Ministerstvo vo vyhlásení informovalo, že ruské lietadlá uskutočnili približne 20 náletov a zničili niekoľko zariadení Islamského štátu. Útoky podľa oznámenia vyvolali v radoch militantov paniku, ponáhľali sa, aby ochránili svoju výzbroj.

„Teroristi sa usilujú presunúť svoje zbrane do obytných oblastí miest,“ citovala ministerstvo agentúra Reuters. „Militanti zvyčajne umiestňujú obrnené vozidlá do blízkosti mešít, pretože veľmi dobre vedia, že na ne nikdy nezaútočíme.“

Ministerstvo tiež zverejnilo fotografiu, ktorú podľa neho urobilo bezpilotné lietadlo. Vidno na nej obrnené vozidlo pri mešite na bližšie neidentifikovanom mieste.

„Nevylučujeme, že tu a v ďalších obývaných oblastiach teroristi úmyselne pripravujú provokácie, ako napríklad vyhodenie mešít do vzduchu, aby mohli vyrobiť podvrhnuté fotografie a videoklipy, ktoré by mohli byť použité pri obvinení ruských vzdušných síl,“ dodalo ministerstvo.

55 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Sýria #Islamský štát