Izraelčan postrelil Palestínčanku, zaútočila naňho nožom

Izraelská polícia v stredu informovala o ďalšom útoku v Jeruzaleme: spáchala ho Palestínčanka, ktorá nožom do chrbta zasiahla Izraelčana. Incident sa odohral v jeruzalemskom Starom meste na známej ulici Via Dolorosa.

07.10.2015 11:39
debata (3)

Mužovi sa po útoku podarilo vytiahnuť strelnú zbraň a ženu postreliť. Obaja z incidentu vyviazli so zraneniami: muž je zranený ľahko, zatiaľ čo Palestínčanka utrpela vážne zranenie, informovala izraelská polícia. K najnovšiemu útoku v Jeruzaleme došlo v čase, keď mesto zažíva nárast napätia, nepokojov a potýčok medzi Palestínčanmi a izraelskými bezpečnostnými zložkami.

V reakcii na palestínske protesty a násilnosti izraelský premiér Benjamin Netanjahu začiatkom tohto týždňa nariadil vyslať do východného Jeruzalema a do Predjordánska policajné a armádne posily, ktoré dostali rozkaz „zasiahnuť tvrdo proti vrhačom kameňov a zápalných fliaš“.

Netanjahuovo nariadenie prišlo niekoľko dní po tom, ako palestínski ozbrojenci zastrelili manželský pár osadníkov z Predjordánska – západného brehu rieky Jordán – pred očami ich štyroch detí. O dva dni neskôr bol v jeruzalemskom Starom meste pri útoku nožom smrteľne zranený ďalší Izraelčan. Jeho manželka z útoku vyviazla s vážnymi zraneniami. Krátko na to útočník zaútočil na iného Izraelčana a zabil ho.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Palestína #útok nožom