Putin oslávil narodeniny. Strelil sedem gólov a dostal obraz maľovaný ňadrami

Ruský prezident Vladimir Putin v stredu večer oslávil svoje 63. narodeniny aj tým, že doslova rozstrieľal súpera na ľade v dejisku minuloročnej zimnej olympiády, v juhoruskom Soči.

08.10.2015 13:38
debata (221)
Prezident Putin hral v drese s číslom 11 a... Foto: SITA, Alexei Nikolsky
putin, hokej, hokejista, trofej, narodeniny, 63.narodeniny, Prezident Putin hral v drese s číslom 11 a strelil sedem gólov, na ďalšie tri nahral.

„Prezident hral v drese s číslom 11 a strelil sedem gólov, na ďalšie tri nahral, ​​čím sa stal najúspešnejším hráčom víťazného tímu,“ napísal internetový denník Gazeta.ru. Putinovi sekundovali aj mnohonásobní olympijskí víťazi a majstri sveta.

Najúspešnejší z nich, legendárny útočník Pavel Bure, strelil hetrik. Skóroval aj minister obrany Sergej Šojgu (raz) a podnikateľ Arkadij Rotenberg (dvakrát). Celkovo zápas, ktorý pískal šéf Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel, skončil 15:10.

K narodeninám dostal Putin nielen výhru na ľade. Petrohradská maliarka Irina Romanovská ohlásila, že Putinovi k narodeninám daruje jeho portrét, ktorý namaľovala vlastnými prsiami. Vraj stvorenie takéhoto diela je oveľa pracnejšie, ako maľovanie štetcom, lebo „akákoľvek nepresnosť môže viesť k tomu, že sa celý obraz musí znovu premaľovať“. Umelkyni sa podarilo nielen vtlačiť vyobrazenému prezidentovi do ruky pohárik šampanského, ale podľa recenzentov aj „úsmev Mony Lisy“ do tváre.

„Som presvedčená, že prezident taký portrét ešte nedostal. Ale ako zareaguje, keď sa dozvie o nekonvenčnej technike maľby? Nie je až také jednoduché sa s ním stretnúť,“ zverila sa novinárom umelkyňa, ktorá svoj talent zatiaľ využila na zobrazenie brazílskeho útočníka Hulka v drese petrohradského klubu Zenit.

Putin sa stal najúspešnejším hráčom víťazného... Foto: SITA, Artur Lebedev
putin, hokej, hokejista, narodeniny, 63.narodeniny, Putin sa stal najúspešnejším hráčom víťazného tímu.

Počas dlhých rokov vládnutia si Putin asi na extravagantnejšie darčeky zvykol, poznamenal server Newsru.com v pripomienke na erotický kalendár, ktorý k Putinovým 58. narodeninám nafotili moskovské študentky žurnalistiky. Neskôr Putinov hovorca Dmitrij Peskov prezradil, že sa šéfovi zábery dievčat v spodnej bielizni páčili.

Všetkých gratulantov aj tentokrát predčil vládca autonómneho Čečenska Ramzan Kadyrov, ktorý usporiadal ľudovú veselicu a nechal cez hraciu plochu futbalového štadióna v Groznom roztiahnuť obrí plagát s vyobrazením Putina a nápisom „najlepšiemu prezidentovi k narodeninám“. Cez prestávku v stretnutí potom v priamom televíznom prenose zablahoželal oslávencovi, ktorého označil za „národného vodcu“ a ktorému sľúbil „splniť akýkoľvek rozkaz“.

221 debata chyba
Viac na túto tému: #narodeniny #Vladimir Putin