Islamisti zaútočili na hotel v Somálsku, najmenej 15 obetí

Najmenej 15 ľudí zahynulo pri bombovom útoku a prepade hotela, ktorý v somálskej metropole Mogadišo uskutočnila v nedeľu ráno islamistická skupina aš-Šabáb. Informovala o tom agentúra Reuters.

01.11.2015 08:21 , aktualizované: 13:37
debata

Podľa somálskych bezpečnostných síl trval boj s islamistami, ktorí po výbuchu dvoch bômb prenikli do hotela Sahafi v rušnej štvrti Mogadiša, niekoľko hodín.

Hotel Sahafi je obľúbený u politikov a podnikateľskej sféry a leží blízko rušnej časti metropoly známej ako K-4, ktorú často navštevujú poslanci a vládni predstavitelia.

Nemenovaný predstaviteľ somálskej polície pre agentúru Reuters uviedol, že útok militantov si vyžiadal najmenej 15 obetí, medzi ktorými sú aj riaditeľ hotela, právnik, bývalý armádny dôstojník, novinár a ďalší civilisti.

„Mnohých vládnych činiteľov sa nám podarilo dostať z hotela po rebríku na zadnej stene,“ uviedol ďalší predstaviteľ somálskej polície.

Príslušníci polície bojovali s militantmi v útrobách hotela ešte približne tri hodiny po začiatku útoku, pričom jeden zo zasahujúcich policajtov uviedol, že na nich militanti strieľali zo strechy hotela.

Na zásahu proti islamistom z aš-Šabábu sa zúčastnili aj príslušníci jednotiek misie Africkej únie v (AMISOM), ktoré pomáhajú Somálskej vláde podporovanej Spojenými štátmi v boji s extrémistami.

debata chyba
Viac na túto tému: #Somálsko #islamisti