Rusko zrušilo lety do Egypta

Ruský prezident Vladimir Putin nariadil dnes pozastaviť lety všetkých ruských dopravných lietadiel do Egypta dovtedy, kým nebude stanovená presná príčina sobotňajšej havárie ruského lietadla na Sinaji.

06.11.2015 15:34
Vladimir Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin.
debata (191)

Oznámil to Putinov hovorca Dmitrij Peskov. Dodal, že prezident nariadil vláde podniknúť príslušné kroky a zabezpečiť návrat ruských turistov do vlasti.

„Kým nezistíme skutočné príčiny toho, čo sa stalo, považujem za potrebné pozastaviť lety ruských lietadiel do Egypta. To sa týka predovšetkým turistických letov,“ vyhlásil riaditeľ ruskej tajnej služby FSB Alexander Bortnikov.

„Hlava štátu súhlasí s týmto odporúčaním,“ povedal vzápätí novinárom Peskov. „Putin nariadil vláde vypracovať mechanizmy realizácie týchto odporúčaní a zabezpečiť návrat ruských občanov do vlasti,“ dodal.

Ruský Airbus A321 letel v sobotu z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu, ale zrútil sa na Sinajskom polostrove. Nešťastie neprežil nikto z 224 ľudí na palube. Washington a Londýn majú podozrenie, že skazu lietadla mohol zaviniť teroristický útok.

191 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #Rusko #Vladimir Putin #pád lietadla