Matka mŕtvych detí z Bavorska sa priznala, že ich niekoľko zabila

Matka ôsmich mŕtvych detí, ktoré polícia vo štvrtok našla v dome v bavorskom Wallenfelse, sa priznala k zabitiu niekoľkých z nich. Žena preto bola formálne zatknutá pre podozrenie z niekoľkonásobnej vraždy, informoval podľa agentúry DPA hovorca polície.

14.11.2015 16:48
debata (3)

Polícia podozrivú 45-ročnú ženu zadržala v piatok večer v penzióne v Kronachu, ktorý leží zhruba 15 kilometrov od Wallenfelsu. Obe obce sú vzdialené len niekoľko desiatok kilometrov od slovenských hraníc.

Ešte pred niekoľkými týždňami žena žila v dome vo Wallenfelse, ale potom sa podľa nemeckých médií rozišla so svojím partnerom. S podozrivou bol v Kronachu ešte 55-ročný muž, ktorého však po výsluchu prepustili, pretože sa podozrenie voči nemu nepotvrdilo.

Zatiaľ nie je známe, kedy deti zomreli. Ich telá v piatok prepravili k pitve do Erlangenu. Jej výsledky sú však očakávajú najskôr začiatkom budúceho týždňa.

Trojtisícový Wallenfels je v šoku. Ľudia prinášajú sviečky, plyšáky a porcelánových anjelikov pred dom, v ktorom rodina žila.

Podľa bulvárneho denníka Bild žena v dome žila 18 rokov, na konci septembra sa však vysťahovala. So svojím mužom má údajne tri deti, ďalšie štyri má z iných vzťahov.

Kriminálna psychologička Monika Frommelová sa domnieva, že žena pravdepodobne tajila svoje tehotenstvo. Robia to duševne narušené ženy zo všetkých spoločenských vrstiev, povedala Frommelová DPA.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #deti #vražda #Bavorsko